Állatkerti halloween az őszi szünetben

Az őszi iskolai szünetben és a hozzá kapcsolódó hétvégéken, tehát összesen kilenc napon át tart az állatkerti halloween a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A városligeti intézmény érdekes és változatos programokkal várja a nagyközönséget, a 14 éven aluli gyermekek pedig ebben az időszakban díjmentesen látogathatják az Állatkertet.

Október 28-tól november 5-ig tart az állatkerti halloween a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kilencnapos rendezvény ideje alatt változatos látnivalókkal, többek között látványetetésekkel és állati tréningekkel várják a nagyközönséget. Ilyen és ehhez hasonló programok keretében lehet megismerkedni például a sörényes hangyászokkal, a pelikánokkal, az ázsiai vadkutyákkal, a brazil óriásvidrákkal, a Madagaszkár-ház és az édesvízi akvárium lakóival, a gorillákkal, a földimalacokkal, a keákkal és a tapírokkal is. Emellett naponta két tréninget tartanak az oroszlánfókáknál, egyet pedig az elefántoknál.

A fenti programok mellett az állatkerti halloween részeként két jeles napra is sor kerül. Október 28-án, szombaton tartják az emberszabásúak napját, melynek témája legközelebbi rokonaink vadonbeli élete, állatkerti tartása, a fennmaradásukat fenyegető veszélyek, illetve azok az erőfeszítések, amelyeket az állatkertek tesznek az emberszabásúak megőrzése és védelme érdekében. Az emberszabásúak napjának programjai természetesen az Állatkert gorilláinak és orangutánjainak otthont adó emberszabású majmok házában lesznek, ahol délelőtt 10-től délután 2-ig játékos vetélkedőkkel és előadásokkal várják az érdeklődőket a kert emberszabású majmainak gondozói. illetve a Jane Goodall Intézet munkatársai. A délelőtti órákban a közönség annak is tanúja lehet, milyen ajándékokat kapnak az orangutánok és a gorillák az emberszabásúak napja alkalmából.

Október 31-én, azaz kedden, a mindenszentek előtti napon halloween játszóház várja a családokat a Varázshegyben, az állatkerti Nagyszikla belsejében. A délelőtt 10-től délután 3-ig működő játszóházban lesz családi tökfaragás, célba dobás, „szellemes” bowling, ügyességi játékok és kézműves foglalkozások sokasága, valamint óriás memóriajáték, arcfestés és tök amőba is.cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com