A Független Előadó-művészeti Szövetség közleménye

Intézményi változásokat sürget a FESZ a visszaélések megakadályozása érdekében

Az áldozatsegítés nemcsak a művészeti terület ügye, és nemcsak a színházi szakmában szükséges, de a társadalmi változásnak részesei kell legyenek azok a művészeti intézmények, amelyek széles nyilvánosságot kapnak. Nekik ugyanis a munkáikon keresztül lehetőségük van a társadalmi problémákkal kapcsolatban a közvélemény formálására.
Több mint 30 magyar művészeti intézmény és szakmai-érdekképviseleti szervezet vett részt a Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ) 2017. november 14-i MINEKMENTODA című nyílt fórumán. A fórum célja, hogy az intézmények nyilvánosan vállaljanak felelősséget és tegyenek érdemi lépéseket a hatalmi helyzetből fakadó visszaélések megelőzése érdekében, és emellett nyújtsanak védelmet és támogatást a visszaélések áldozatainak.
A FESZ további lépéseket sürget, és november folyamán munkacsoportot alakítanak a megjelent szervezetek részvételével, hogy a jogszabályokban (Munka Törvénykönyve, Btk, Ptk) nem szabályozott kérdéskörökre, így többek között egy etikai kódex tartalmára és a visszaélések kezelésének intézményi eljárásrendjére javaslatcsomagot dolgozzanak ki.

Kiadó: Független Előadó-művészeti Szövetség

Forrás: Országos Sajtószolgálat

Fotó: fesz.orgcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com