Világgazdaság – Fókuszban a Románia felől érkező gázimport

A román-magyar gázszállítási folyosó kiépítése áll az FGSZ Földgázszállító Zrt. tízéves fejlesztési tervének fókuszában; a fejlesztés első ütemében októbertől évi 1,75 milliárd köbméterre nő, és kétirányúvá válik a Magyarország és Románia közötti gázszállító kapacitás – írta hétfői lapszámában a Világgazdaság.

    A román-magyar gázszállítási folyosó a 2010-ben üzembe helyezett Szeged-Arad vezetékhez kapcsolódó infrastruktúra – elsősorban a szadai és a gödöllői – fejlesztésével jönne létre. Az évi 4,4 milliárd köbméter fekete-tengeri gáz szállítását lehetővé tevő második ütem indítása akkor kaphat zöld jelzést, ha a piaci szereplők előzetesen lekötik a román-magyar importkapacitás elvárt hányadát. Az erre vonatkozó kapacitásaukciót a kereskedők kérésére május 30-ig meghosszabbították.

Az FGSZ közben megkezdte az északkelet-magyarországi ellátásbiztonság javítását célzó, szintén a román-magyar szállítási folyosóhoz kapcsolódó projekt megvalósítását, hogy felkészüljön a jövőre esetleg előforduló ellátási nehézségekre – olvasható a Világgazdaságban.

 

 

Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com