Velencei Biennálé – Banksy is ellátogatott idén Velencébe

Az Instagram oldalára szerdán feltöltött videó tanúsága szerint Velencében mutatta be legújabb installációját a street art rejtőzködő brit művésze, Banksy, aki ezúttal a nagy tengerjáróhajók és a lagúnák városának “viharos kapcsolatát” dolgozta fel.

“Saját standot állítok a Velencei Biennálén” – írta Banksy a posztban, hozzátéve, hogy bár ez a világ legnagyobb és legmagasabb presztízsű művészeti seregszemléje, eddig őt még sohasem hívták meg.

A rövid videóban egy arcát eltakaró ember látható, amint Velence egyik szegletében összeállítja a kilenc különböző méretű festményből álló installációt. A Venice in Oil című alkotás egy hatalmas óceánjárót ábrázol, amely a Canal Grandén hajózik a gondolák között.
A helyi lakosok és a turisták meg-megállnak a kompozíció előtt, amely egyikük szerint “még a biennálén látott alkotásoknál is szebb”. Két rendőr végül – engedély hiányában – távozásra szólítja fel a titokzatos alakot, aki eltolja az összepakolt vásznakat, eközben felharsan egy háttérben elhaladó óceánjáró kürtje.

A nagy tengerjáróhajók az elmúlt 15 évben szaporodtak meg Velence környékén, párhuzamosan a turisták számának gyarapodásával, ami új munkalehetőségeket teremt ugyan, de egyre inkább nő az aggodalom amiatt, hogy a város képes-e elbírni az egyre növekvő turistaáradatot.
Az 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálé május 11-én nyílt meg a közönség előtt és november 24-ig várja az érdeklődőket.

Forrás: MTI
Fotó: Facebook

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com