2974. Karácsonyi mousse torta
http://www.nosalty.hu/ajanlo/karacsonyi-mousse-torta
Karácsonyi mini mousse torta
Hozzávalók (6 db-hoz)
A kekszalaphoz:
18 dkg speculoos keksz vagy mézes keksz
6 evőkanál vaj
3 kiskanál kakaópor
Az étcsokoládés habhoz:
10 dkg jó minőségű étcsokoládé
2,5 dl tejszín
1 narancs reszelt héja
3 zselatinlap
A fehércsokoládés habhoz:
10 dkg fehércsokoládé
2,5 dl tejszín
3 zselatinlap
a tetejére fehér és feketecsokireszelék
Először a desszertgyűrűket kibéleljük sütőpapírral és tepsire vagy lapos tányérra helyezzük őket.
A kekszet ledaráljuk és hozzáadjuk a kakaóport és az olvasztott vajat. Alaposan elkeverjük, majd a formák aljára kanalazzuk, és jól belenyomkodjuk.
Az étcsokis részhez a 0,5 dl tejszínt felmelegítjük, majd összekeverjük az olvasztott csokival és a narancs reszelt héjával. Langyosra hűtjük. A maradék 2 dl hideg tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan a csokis részhez keverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd mikróban addig melegítjük, amíg el nem olvad. Egy kevés csokis habot a zselatinhoz keverünk, ezzel lehűtjük a zselatint és ezt a keveréket öntjük vissza a csokoládéba. Szétosztjuk a formákban és hagyjuk megdermedni. A fehér csokis részt ugyanígy készítjük el. Ha az is megdermedt, a tetejét csokireszelékkel díszítjük.
REcept: Dosso Gábor. Fotó: Szóllósi Kiss Orsi