A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.
Hozzávalók 12 szelethez:
2 ek. vaj
20 dkg kekszmorzsa
2 lap zselatin
2 dl tej
50 dkg krémtúró
2 dl tejföl
10 dkg cukor
2 tk. vaníliapaszta
10 dkg étcsokoládé
csokoládéforgács a díszítéshez
Elkészítés:
1. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a kekszmorzsával és belenyomkodjuk egy 24 cm-es kapcsos tortaforma aljába, a hűtőbe tesszük.
2. A zselatint vízben felpuhítjuk, kinyomkodjuk, beletesszük a tejbe, és elkezdjük melegíteni, amíg a zselatin feloldódik.
3. Nagy tálban simára keverjük a túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliával. Lassan hozzáöntjük a zselatinos tejet. Két részre osztjuk a masszát.
4. A csokoládét vízfürdő fölött felolvasztjuk, az egyik adag túrókrémhez keverjük. A csokoládés massza felét a lehűlt kekszalapra öntjük. Óvatosan, egy kanál segítségével a fehér massza felét is hozzáadjuk, majd így rétegezzük tovább. Késsel kicsit összekeverjük a két masszát, majd minimum 6 órát hűtjük hűtőszekrényben.
5. A tálaláshoz késsel óvatosan körbevágjuk a tortát, majd levesszük a kapcsos peremet. Csokiforgácsokkal díszítjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 7 óra múlva
1 szelet: 185 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!
Forrás, fotó: RAS/Recepttár