3059. Kanalas túrós
Hozzávalók 8 szelethez
Tésztához
2 db tojás
175 g cukor
12 ek napraforgó olaj
145 g finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
0.5 csomag sütőpor
3 ek tej
A túrókrémhez
4 db tojássárgája
10 ek cukor
0.5 tasak vaníliás pudingpor
50 dkg tehéntúró
3 ek tejföl
2 csomag vaníliás cukor
0.5 citromból nyert citromhéj
Habhoz
4 db tojásfehérje
10 ek cukor
1 ek citromlé

Elkészítés
1. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojáshabhoz keverjük.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt, 20×30 cm-es tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben 10 2. percig sütjük. Ekkor még nem sül át teljesen.
3. A túrókrémhez a tojássárgáját felhabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót, tejfölt, pudingport, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A félig megsült tésztára kanalazzuk, és visszatesszük a sütőbe, 20 percre.
4. Amíg sül, felverjük a tojásfehérjét a cukorral, és a citromlével. Jó kemény habot kell kapnunk. Rákanalazzuk a habot a majdnem kész túrós süteményre, és 10 percig sütjük, míg a hab kissé megpirul. Ha kihűlt, szeletelhetjük.
Recept: Ganter Klára – Fotó: Szöllősi-Kis Orsi



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com