Varsó szabadtéri Chopin-koncertjeit is az internetre költöztek

Idén az interneten kénytelenek meghallgatni a zenekedvelők a lengyel főváros Királyi Lazienki Parkjának nyári szabadtéri Chopin-koncertjeit a koronavírus-járvány feltartóztatására elrendelt korlátozó intézkedések miatt.

    A nyári koncertek Varsó kulturális programjának kulcseseményei több mint hat évtizede. Idén először azonban a park Chopin szobra közelében lévő tér padjain ülők csak előre felvett zenét hallhatnak vasárnaponként a hangszórókból.

Azok a Chopin-rajongók, akik nem mennek el a parkba, a YouTube-on (https://www.youtube.com/watch?v=hg-DoK40oko&feature=youtu.be) is meghallgathatják a koncerteket, vasárnap Karol Radziwonowic zongoraművész játékát, amelyet a park üvegházában vettek fel.

“Közönség nélkül vettük fel a koncerteket. Nagyon fura dolog volt, meglepő számunkra és a zongoraművészek számára is. Játszottak, nem volt közönség és a végén taps sem csattant fel” – mondta Andrzej Matusiak, a Stoleczna Estrada igazgatója, a koncertek szervezője.

A varsói nyári szabadtéri Chopin-koncertek 1959-ben kezdődtek a lengyel zeneszerző tiszteletére.

“Senki nem tudta volna elképzelni, hogy 60 évvel később, hogy ne szólaljon meg Chopin zenéje Varsóban májusban” – tette hozzá.

 

Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com