Új-Zélandon is történtek kísérletek mobilátjátszó-tornyok felgyújtására

Új-Zélandon is megpróbáltak felgyújtani mobilhálózati átjátszótornyokat az utóbbi hetekben. Az országos rendőrfőkapitány hétfői közlése szerint nyomoznak ezeknek az életveszélyes bűncselekményeknek az ügyében, és szigorúan felelősségre vonják a tetteseket.

A mobilhálózati tornyok “a létfontosságú infrastruktúra részei. A legkevesebb, ha azt mondom, hogy meggondolatlanság kárt tenni bennük” – jelentette ki sajtóértekezletén Andrew Coster rendőrfőkapitány. Az új-zélandi távközlési felügyelet adatai szerint az utóbbi hetekben 15-ször próbáltak felgyújtani vagy más módon megrongálni ilyen tornyokat. A felügyelet vezetője, Geoff Thorn azt mondta: a rongálás miatt megszakadhat az internet- vagy a telefonszolgáltatás, így a segélyhívás lehetősége is, ami “nagyon veszélyes, különösen olyan időszakban, amikor az ország a koronavírus-járvány ellen küzd”.

Más országokban is követtek el ilyen rongálásokat, ezeket az 5G hálózatok kiépítése elleni tiltakozással hozzák összefüggésbe. “Átfogó vizsgálat folyik annak kiderítésre, hogy káros-e az 5G mobilhálózati átvitel, és mindeddig nem találtak bizonyítékot arra, hogy az volna” – tette hozzá az ügyvezető igazgató. A Facebookon megjelent egy videó, amelyen gyújtogatási kísérlet látszik Aucklandben, és a kísérő szöveg 5G-ellenes – jelentette a New Zealand Herald című lap.

A világban terjednek olyan meglátások is, miszerint a koronavírus-járványnak köze van az 5G-hálózatokhoz, illetve ezek kiépítéséhez. Áprilisban egy sajtóértekezleten megkérdezték Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnököt ezekről az elméletekről, és ő így válaszolt: “Nem igazak, és ezt nem tudom eléggé hangsúlyozni”. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az új koronavírussal kapcsolatos mítoszokat cáfoló gyűjteményében azt írja: vírus nem terjed rádió- vagy mobiltávközlési hullámokkal.

Forrás: MTI.hu
Fotó: wikicool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com