Tovább bővül Debrecen belvárosi sétálóövezete

A debreceni Új Főnix-terv részeként február 19-én megkezdődik a Dósa Nádor tér és a Csapó utca átépítése, ezzel tovább bővül a belvárosi sétálóövezet – közölte a városüzemeltetésért felelős alpolgármester pénteken sajtótájékoztatón, a városházán.

    Balázs Ákos (Fidesz-KDNP) azt mondta, több mint 11 ezer négyzetméter újul meg, és nyolcszorosára nő a zöldterület a város új sétaterén.
A város főteréhez szervesen kapcsolódó új közösségi tér kialakítása 730 millió forintba kerül, és része annak a belvárosi rekonstrukciós programnak, amelyre 1,7 milliárd forint európai uniós forrást nyert el Debrecen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán – mondta az alpolgármester.
Balázs Ákos jelezte: jövő szerdától lezárják a járműforgalom elől az érintett területet, az ott lévő 179 parkoló kiváltására 300 férőhelyes parkolót alakított ki az önkormányzat a közeli táblabíróság épülete mellett.
Debrecen új sétálóövezete a virágkarneváli időszakra készül el, augusztus 20-án ott avatják fel Szent István szobrát – fűzte hozzá az alpolgármester.
Kuhn András, Debrecen főkertésze elmondta: a sétatéren ezer cserjét ültetnek el, a Dósa nádor tér északi részén az év minden szakában virágzó nagyméretű virágágyásokat alakítanak ki, létrehoznak 360 négyzetméter új gyepterületet, a tér közepén egyedi vízjátékkal, a Csapó utca déli oldalán pedig az új virágpiac kap helyet.
A fejlesztési program második szakaszában többszintes mélygarázst alakítanak ki a régi városháza Sas utcai épületszárnya alatt  – tette hozzá Balázs Ákos alpolgármester.

Forrás: MTI

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com