A történetét bemutató kiállítással ünnepli 150 éves fennállását a New York-i Metropolitan múzeum

A történetét bemutató nagyszabású kiállítással, valamint számos további izgalmas programmal ünnepli fennállásának 150. évfordulóját 2020-ban a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum (Met).

Az ünnepléssorozat középpontjában a március 20-án nyíló Making The Met, 1870-2020 című grandiózus kiállítás fog állni, amely az intézmény gyűjteményéből összeválogatott több mint 250 alkotás, köztük a látogatók kedvencei, valamint a törékenységük miatt csupán egyszer-egyszer kiállításra kerülő kincsek révén kalauzolja végig az érdeklődőket a manhattani múzeum történetén.

A 2020-as év további fénypontjai közé tartozik a felújított British Galleries megnyitása, a kerek évforduló alkalmából a múzeumnak ajándékozott új műtárgyak bemutatása, interkulturális installációk elindítása és számos ünnepi program, valamint esemény.

“Ez az évforduló lehetőséget ad annak megünneplésére, hogy mit is jelent a Met a nagyközönség számára” – mondta Daniel H. Weiss, a múzeum elnök-vezérigazgatója kedden. Hozzátette: “lehetőséget ad arra is, hogy reflektáljunk saját történelmünkre, alaposan átgondoljuk a jövőnket és köszönetet mondjunk”.

A New York-i Metropolitan múzeumot néhány amerikai üzletember, pénzügyi szakértő, vezető művész és gondolkodó hozta létre 1870-ben. A Met az Egyesült Államok legnagyobb művészeti múzeuma, és a világ három leglátogatottabb művészeti intézménye közé tartozik az évi csaknem hétmillió látogatójával.

Forrás: MTI.hu
Fotó: new york post

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com