Több tucat halottja lehet a Genovában kedden történt balesetnek, amelyben leszakadt az A10-es autópálya egyik hídjának egy része – jelentette az olasz mentőkre hivatkozva az Adnkronos hírügynökség.

A Sky TG24 olasz hírtelevízió azt jelentette, hogy a Morandi híd 200 méteres, egy folyó és egy ipari övezet fölött átívelő szakasza omlott le. Az olasz rendőrség a Twitteren azt közölte, hogy hirtelen heves vihar támadt mielőtt az építmény összedőlt.
Az olasz közlekedési miniszter, Danino Toninelli hatalmas tragédiának mondta a balesetet. Egy szemtanú a Reuters hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy nyolc vagy kilenc járművet látott a hídon, amikor a baleset történt, amelyet apokaliptikusként írt le.
Kétszáz tűzoltó vonult ki a mentéshez. Közlésük szerint félő, hogy gázvezetékek is megsérültek a leomló hídtól.
Egyes hírek szerint két áldozatot sikerült élve kimenteni a törmelék alól.
Az autópályahíd a francia határ közelében van, üdülőhelyekhez is vezet. A forgalom élénk volt a balesetkor, mivel  szerdán  munkaszüneti ünnepnap lesz Olaszországban.
A Morandi hidat 1967-ben avatták fel. 90 méter magas és 1 kilométer hosszú. Két pillér közti legnagyobb távolsága 200 méter. A hatóságok első feltételezése szerint szerkezeti gyengeség okozhatta a tragédiát.

 

Frissítés: Tizenegy halottja van a keddi genovai hídomlásnak – adta hírül az ANSA olasz hírügynökség olasz belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva. A tűzoltók szerint mintegy húsz jármű érintett a balesetben.

 

Frissítés: A jelenlegi információk alapján nincs magyar érintettje a genovai hídomlásnak – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kedd délután az MTI-vel, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy még tartanak a mentési munkálatok az autópályán.


 

Forrás: MTIcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com