Több száz lopott vagy hamis útlevelet kobzott el a görög rendőrség az athéni repülőtéren

Több száz lopott vagy hamis útlevelet kobzott el a görög rendőrség pénteken egy razzia keretében az athéni repülőtéren.

    A razzia keretében őrizetbe vettek egy nőt, miután 401 lopott vagy hamis útlevelet és személyazonosító igazolványt találtak nála. Elmondása szerint az okmányokat külföldről csempészte be.
A rendőrség nem közölte a nő nemzetiségét. A dpa német hírügynökség által szerzett információk szerint egy román állampolgárról van szó, aki Bukarestből utazott Athénba.
A lopott vagy hamis útleveleket nemzetközi migránscsempész csoportok árusítják a más uniós tagállamokba eljutni szándékozó bevándorlóknak. A csempészek akár 6000 eurót (csaknem kétmillió forintot) is elkérhetnek egy ilyen dokumentumért.
A görög rendőrség csaknem naponta tartóztat le olyan migránsokat, akik hamis útlevelekkel próbálnak meg Nyugat-Európába eljutni az ország repülőtereiről.
Az elmúlt hetekben folyamatosan nőtt a Görögországba érkező migránsok száma, elsősorban Törökországból. Mindez annak ellenére, hogy a migráció visszaszorításáról az EU és Törökország között megállapodás született, amely kimondja, hogy Ankara megakadályozza a migránsok bejutását az EU-ba Törökországon keresztül.
A görög parti őrség csütörtöki közlése szerint 427 migráns érkezett az Égei-tengeren található szigetekre az azt megelőző 24 órában.
Az ENSZ menekültügyi ügynöksége szerint hároméves csúcsot ért el az idén érkezők száma: csaknem 36 400 ember érkezett Görögországba az év eleje és szeptember 8. között, közülük 28 ezren az Égei-tengeren keresztül.

 

 

 

 

 

Forrás: MTI

Fotó: pexels.com

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com