Több mint egy kilogramm metamfetamint talált a rendőrség Bezenyén

A gyanúsítottak bezenyei lakhelyükről terítették Ausztriába a kristályt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály győri osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két szlovák állampolgárral szemben. A Bezenye településen lakó 39 éves nő és a 27 éves férfi a bűnügyi információk szerint Ausztriában értékesített metanfetamint, amelyet otthonukban raktároztak. Elfogásukra a nyomozók a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársaival közösen 2019. szeptember 16-án reggel akciót szerveztek.

A drogkereskedőket a rendőrök 5 óra 10 perckor elfogták, majd kutatást tartottak a házukban. Ennek alkalmával 1.036 gramm kábítószergyanús kristályos anyagot, valamint számítástechnikai eszközöket, telefonokat és nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le a nyomozók. Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag metamfetamin, feketepiaci értéke körülbelül 13 millió forint.

A szlovák, valamint az osztrák társszervekkel való szoros nemzetközi együttműködés és bűnügyi információcsere eredményeképpen bizonyítható, hogy a páros korábban legalább 1.600 gramm metamfetamint értékesített kizárólag Ausztria területén.

A KR NNI győri osztályának nyomozói a nőt és a férfit előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A lefoglalt kábítószer vizsgálatára a rendőrök igazságügyi vegyészszakértőt rendeltek ki.

 Forrás/fotó: police.hu

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com