Több gyümölcsöt esznek a nők és az iskolázottabb emberek egy kutatás szerint

Több gyümölcsöt esznek a nők, mint a férfiak, valamint az iskolázottabbak az alacsonyabb végzettségű embereknél egy friss norvég kutatás szerint, mely európai országok lakóit kérdezte meg.

A kelet-európaiak fogyasztják a legtöbb gyümölcsöt, az észak-európaiak a legtöbb zöldséget – állapította meg az Adgeri Egyetem Tonje Holte vezette kutatócsoportja. A kelet-európai országok csoportja mindkét kategóriában a lista végén szerepelt.

A Plos One tudományos lapban megjelent tanulmány készítői 21 ország 37 672 felnőtt lakosának 2014-ben adott válaszait elemezték. A válaszadók valamivel több mint fele volt nő, a legkevesebben (1161) Szlovéniából, a legtöbben Németországból (2891) adtak választ a felmérés kérdéseire, Magyarországról 1622-en vettek részt a kutatásban. Azt kérdezték tőlük, milyen gyakran fogyasztanak gyümölcsöt és zöldségeket, a burgonya nem számított bele.

Nem tértek ki arra, mekkorák voltak az adagok. A kutatók rámutattak, hogy nem tudták megállapítani, fogyasztottak-e a válaszadók napi öt adag gyümölcsöt és zöldséget, ahogy az Egészségügyi Világszövetség (WHO) ajánlja.

Forrás: MTI.hu
Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com