Tejberizses gofri
Hozzávalók 4 személyre:
12.5 dkg rizs
5 dl tej
4 ek cukor
4 db tojás
1 tk. őrölt fahéj
5 ek zsemlemorzsa
a tálaláshoz lekvár, cukros-fahéjas tejfölös-krémsajt
Elkészítés:
1. A tejet felforraljuk, beletesszük a rizst, és tejberizst főzünk belőle.
2. A cukrot a tojássárgájákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a fahéjat, a zsemlemorzsát, egy csipet sót, a tejberizst és összekeverjük.
3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
4. Felmelegítjük a gofrisütőt, megolajozzuk, és kb. 4 perc alatt megsütjük a gofrikat. Lekvárral, valamint cukorral és fahéjjal elkevert tejfölös krémsajttal tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
1 adag: 340 kcal
Fotó: RAS / Recepttár