Szombatra egy kis gourmet étel: szójaszószos csirkecomb baconös hagymakarikával

Hozzávalók 4 személyre:

8 db csirke alsócomb

5 db nagyobb hagyma

15 dkg szeletelt bacon

2 ek ajvár

A páchoz:

2 gerezd fokhagyma

2 centis gyömbér

1,5 dl szójaszósz

1 tk. méz

Bors

Elkészítés:

A páchoz a fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, apróra vágjuk-lereszeljük. Összekeverjük a szójaszószt a fokhagymával, a gyömbérrel, a mézzel, megborsozzuk. A combokat megmossuk, és a pácba forgatjuk, 1-2 órát állni hagyjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A combokat kiemeljük a pácból, sütőtálba rakjuk, és a páccal locsolgatva kb. 40 perc alatt megsütjük.
A hagymát meghámozzuk, 1 centis karikára vágjuk, gyűrűire szétszedjük. A gyűrűket ecsettel megkenünk ajvárral, betekerjük baconnel, és serpenyőben az olajon ropogósra sütjük, közben megfordítjuk. A combok mellé kínáljuk.

 

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva

1 adag: 550 kcal

Tipp:

Ezt az ételt grillrácson is készíthetjük. A combokat kb. 40 percig, a hagymakarikákat oldalanként 5-5 percig süssük.

 

 

 

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com