Hozzávalók 4 személyre:
8 db csirke alsócomb
5 db nagyobb hagyma
15 dkg szeletelt bacon
2 ek ajvár
A páchoz:
2 gerezd fokhagyma
2 centis gyömbér
1,5 dl szójaszósz
1 tk. méz
Bors
Elkészítés:
A páchoz a fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, apróra vágjuk-lereszeljük. Összekeverjük a szójaszószt a fokhagymával, a gyömbérrel, a mézzel, megborsozzuk. A combokat megmossuk, és a pácba forgatjuk, 1-2 órát állni hagyjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A combokat kiemeljük a pácból, sütőtálba rakjuk, és a páccal locsolgatva kb. 40 perc alatt megsütjük.
A hagymát meghámozzuk, 1 centis karikára vágjuk, gyűrűire szétszedjük. A gyűrűket ecsettel megkenünk ajvárral, betekerjük baconnel, és serpenyőben az olajon ropogósra sütjük, közben megfordítjuk. A combok mellé kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 550 kcal
Tipp:
Ezt az ételt grillrácson is készíthetjük. A combokat kb. 40 percig, a hagymakarikákat oldalanként 5-5 percig süssük.
Fotó: RAS / Recepttár