Szombati gourmet étel: Boros sertésragu retekkel

A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg sertéslapocka

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 cs. piros retek

1 cs. petrezselyem

3 ek. olaj

1 dl száraz fehérbor

A körethez:

20 dkg hosszú szemű rizs

3 ek. olaj

3 tojás

Elkészítés:

1. A lapockát lemossuk, leszárítjuk, 2×2 centis kockákra daraboljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, A retket megtisztítjuk, megmossuk, cikkekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.

2. A raguhoz mélyebb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a hagymát megfuttatjuk rajta, rászórjuk a húskockákat és fehéredésig sütjük. Sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük, majd félig öntjük vízzel és lefedve, közepes tűzön, a húst félpuhára pároljuk.

3. Ekkor rászórjuk a retekcikkeket, a levét kevés vízzel pótoljuk, hozzáöntjük a fehérbort, a petrezselyemmel, sóval ízesítjük és készre pároljuk.

4. A körethez a rizst 1 evőkanál olajon gipszfehérre sütjük, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, egyszer megkeverjük és lefedve, kis lángon 15 perc alatt megpároljuk.

5. Közben a tojásokat a maradék 2 evőkanál, felforrósított olajra ütjük, elkeverjük, hozzáadjuk a párolt rizst, összekeverjük és lehúzzuk a tűzről. A tojásos rizs akkor a legfinomabb, ha krémes az állaga. Tányérra halmozzuk és a raguval tálaljuk.

Munka: kb. 50 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva

1 adag: 665 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!

Forrás, fotó: RAS/Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com