A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg sertéslapocka
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 cs. piros retek
1 cs. petrezselyem
3 ek. olaj
1 dl száraz fehérbor
A körethez:
20 dkg hosszú szemű rizs
3 ek. olaj
3 tojás
Elkészítés:
1. A lapockát lemossuk, leszárítjuk, 2×2 centis kockákra daraboljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, A retket megtisztítjuk, megmossuk, cikkekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
2. A raguhoz mélyebb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a hagymát megfuttatjuk rajta, rászórjuk a húskockákat és fehéredésig sütjük. Sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük, majd félig öntjük vízzel és lefedve, közepes tűzön, a húst félpuhára pároljuk.
3. Ekkor rászórjuk a retekcikkeket, a levét kevés vízzel pótoljuk, hozzáöntjük a fehérbort, a petrezselyemmel, sóval ízesítjük és készre pároljuk.
4. A körethez a rizst 1 evőkanál olajon gipszfehérre sütjük, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, egyszer megkeverjük és lefedve, kis lángon 15 perc alatt megpároljuk.
5. Közben a tojásokat a maradék 2 evőkanál, felforrósított olajra ütjük, elkeverjük, hozzáadjuk a párolt rizst, összekeverjük és lehúzzuk a tűzről. A tojásos rizs akkor a legfinomabb, ha krémes az állaga. Tányérra halmozzuk és a raguval tálaljuk.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 665 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!
Forrás, fotó: RAS/Recepttár