Szőlős csirkeragu kuszkusszal

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkecombfilé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg rozé szőlő
25 dkg fehér szőlő
4 ek. olívaolaj
3 dl apró szemű kuszkusz

Elkészítés
1. A húst megmossuk, leszárítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A szőlőket leszemezzük, megmossuk, ha túl nagyok a szemek, félbevágjuk.
2. A vöröshagymát mélyebb serpenyőben, a forró olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húsdarabokat, és fehéredésig sütjük. Félig felöntjük vízzel, sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük, és közepes tűzön, kb. 30 perc alatt háromnegyed puhára pároljuk. Ízlés szerint pikánsabbá tehetjük 1-2 apróra vágott chilipaprikával.
3. Ekkor hozzáadjuk a szőlőt, a kuszkuszt, összekeverjük, és lefedve, kis lángon kb. 8 perc alatt készre pároljuk. (Aki szaftosabban szereti a kuszkuszt, öntsön hozzá 1,5 dl forró szárnyas húslevest és úgy párolja készre.) Húsvillával fellazítjuk és forrón tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 605 kcal

Tipp: A kuszkusz nem más, mint búzatöret, durva dara. Sokféle felhasználása lehetséges, kitűnő salátákba, köretnek is remek pl. rizs helyett, de jól harmonizál a zöldségekkel is!

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com