Szociológus: mérséklődnek a társadalmi különbségek Magyarországon

Mérséklődnek a társadalmi különbségek Magyarországon, a szegénység folyamatosan csökken, és Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján tovább nőtt az életszínvonal – mondta Lakner Zoltán Lehel, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem adjunktusa, szociológus.

Magyarországon 2010-ben 3,4 millión éltek szegénységben, mostanra számuk 1,8 millióra csökkent – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy ilyen mértékű szegénységcsökkenés az unióban sehol nincs. A fogyasztási mutatók stabilan és töretlenül növekednek 2012 óta, és a szegénység is folyamatosan csökken azóta – mutatott rá.

Az életszínvonal növekedése többek között azzal is magyarázható, hogy a foglalkoztatottsági arány uniós viszonylatban is kiemelkedő, a rendszerváltozás óta nem látott mértékben, 55-56 százalékról 70 felé emelkedett. A munkanélküliség a 2010-ben mért közel 12 százalékról 4 százalékra csökkent – mondta Lakner Zoltán Lehel.

Jövőre 2012-hez képest 50 százalékkal nőhet a fogyasztás – fűzte hozzá, megjegyezve hogy nemcsak a fogyasztás mértéke, de annak szerkezete is megváltozott, például radikálisan nőtt a gyerekes családok esetében.

Forrás: MTI.hucool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com