Szinte teljesen megtelt a bibliai Genezáreti-tó a heves esőzések miatt

Szinte teljesen megtelt a Kineret-tó, vagyis a bibliai Genezáreti-tó a heves esőzések miatt.

    Éveken át a szárazság miatti nagyon alacsony vízállás okozott gondokat, most viszont az elmúlt hónapok különösen heves esőzései miatt szinte teljesen megtelt az Izrael északi részén lévő édesvízi tó.
Vízszintje jelenleg 208,9 méterrel a tengerszint alatt található, mindössze tíz centiméter hiányzik a tetőzéshez – közölték pénteken az izraeli vízügyi hatóságok.
Egy több éven át tartó száraz időszakot követően 2017-ben a vízszint rekordnak számítóan alacsonyan, 214 méterrel volt a tengerszint alatt.
A Kineret-tó a világ legalacsonyabban fekvő édesvízi tava. Izrael legfontosabb természetes vízforrását a Szíriából és a Golan-fennsíkról érkező folyók táplálják.
A tó a keresztény zarándokok által gyakran látogatott hely. A keresztény hagyományok szerint Jézus a tó partján töltötte ifjú éveit. A Biblia szerint számos csodát hajtott itt végre, például a “kenyérszaporítást”, itt térítette meg Pétert, itt járt a vízen és itt tartotta meg hegyi beszédeit. A tó partján számos templom állít emléket a krisztusi csodáknak.

 

Forrás: MTI

 cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com