Szerdán tartja utolsó divatbemutatóját Párizsban Jean Paul Gaultier

“2020. január 22-én szakmai pályafutásom 50. évét ünneplem a divat világában a Chatelet Színházban tartandó divatbemutatóval, amely egyben az utolsó divatbemutatóm lesz” – tudatta közleményében a francia divatikon pénteken.

“Nyugodjanak meg, a párizsi Gaultier-ház folytatja a munkát, egy új projekttel, amelynek én vagyok a kezdeményezője, és amelyről később számolunk be” – tette hozzá.

A 67 éves divattervező, aki mások mellett Pierre Cardin mellett kezdte a pályafutását, megkerülhetetlen a divat világában azóta, hogy a nyolcvanas években felforgatta az öltözködési normákat. Több híressé vált ruhadarabot alkotott, ezek között volt Madonna csúcsmelles fűzője is.

Gaultier már az első kollekcióinál művészien keverte a stílusokat, a nemeket, a korszakokat, az alsó néprétegek csúfolódó és az arisztokrata negyedek kifinomult stílusát.

Gaultier könyvelőcsaládban nőtt fel a Párizs melletti Arcueilben. A varrás rejtelmeibe kiskorában kozmetikus nagyanyja avatta be. 1984-ben szoknyákat is tervezett férfiaknak, mert szerinte “egy férfi nem az öltözetében, hanem a fejében hordja a férfiasságát”.

 

 

Forrás: MTI
Fotó: facebook.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com