Szerdai édes főétel: Kuszkuszgombóc bodzamártással

A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.

Hozzávalók kb. 20 gombóchoz:

1 citrom

1 rúd vanília

5 dl tej

10 dkg cukor

15 dkg kuszkusz

6 tojás

25 dkg zsemlemorzsa

20 dkg eper

1,5 dl bodzaszörp

2 dl tejszín

1 ek. étkezési keményítő

Elkészítés:

1. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A vaníliarudat kettéhasítjuk, pépjét kikaparjuk. A tejet a citrom héjával, a vaníliapéppel és a cukorral felforraljuk. Hozzáadjuk a kuszkuszt, és alacsony lángon folyamatosan kevergetve 5 percig főzzük.

Levesszük a tűzről, fóliával légmentesen letakarjuk, és 10 percig állni hagyjuk. Pihentetés után nagy, lapos tálra szedjük, és hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk az elkevert tojást és a zsemlemorzsát, jól összedolgozzuk, és újabb negyed órát pihentetjük.

2. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és 1×1 cm-es kockákra vágjuk. A kuszkuszmasszából kis korongokat formázunk, közepébe nyomunk egy kis darab epret, majd gombócokká gyúrjuk. Lobogva forró, enyhén sós vízben 2-3 perc alatt kifőzzük.

3. A bodzaszörpöt a tejszínnel összeforraljuk, a kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. A gombócokat a maradék eperdarabokkal díszíthetjük és a bodzaöntettel jól meglocsolva tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 75 perc múlva

1 gombóc: 180 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!

Forrás, fotó: RAS/Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com