2591. Aranygaluska másképp
http://blikkruzs.blikk.hu/konyha/ha-kiprobalod-ezutan-mindig-igy-keszited-el-az-aranygaluskat/cv0mj0e
36 dkg liszt
2 tojás
1 csomag sütőpor
20 dkg cukor
1 dl olaj
2 dl natúr joghurt
8 evőkanál darált dió
Az öntethez:
6 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
Muffin sütőforma
Elkészítési idő: 35 perc
12 db
Kalória: 321 Kcal
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a sütőporos liszttel elkeverjük.
A muffin sütőt kivajazzuk, a masszából egy kanálnyit teszünk a sütőformába. Megszórjuk jócskán darált dióval, megint egy kanál tészta, majd dió következik, és így folytatjuk addig, hogy háromnegyedig legyen a tészta a formában. A tetejére dió kerüljön.
Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Közben elkészítjük az öntetet. A tejben megfőzzük a pudingport a cukorral és a muffin mellé tálaljuk.
Recept: Kiss Barnabás. Fotó: Tamási Gábor