Szentpétervári robbantás – Életfogytig terjedő börtönbüntetéseket szabtak ki a vádlottak ellen

Tizenkilenc évtől életfogytig terjedő börtönbüntetésre ítélte kedden egy szentpétervári katonai törvényszék a 2017. április 3-i szentpétervári metrórobbantás tizenegy vádlottját.

Abror Azimovot a merénylet finanszírozásában találták bűnösnek, s életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, a tettestársainak zöme pedig húsz évnél többet kapott. A vádlottak mindegyikével szemben a szabadságvesztés mellett 500 ezertől 800 ezer rubelig (2,4 millió forinttól 3,8 millió forintig) terjedő pénzbírságot is kiszabtak.

A katonai törvényszék egyben jóváhagyta a szentpétervári városvezetés polgári keresetét, amelyben fejenként nagyjából 695 ezer rubel kártérítést követelt a vádlottaktól. A szentpétervári metróban elkövetett robbantásnak – a merénylőt is beleértve – 16 halottja és 102 sebesültje volt. A merénylettel összefüggésben az orosz hatóságok tizenegy közép-ázsiai származású ember ellen emeltek vádat, többségük kirgizisztáni üzbég.

Az öngyilkos merénylőnél két pokolgép volt, de csak egyet sikerült felrobbantania. Cinkosainál a hatóságok – három nappal a merénylet után – még egy robbanószerkezetet találtak.

Forrás: MTI.hu
Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com