Szakértő: nem érdeke az európai országoknak az amerikai rakéták telepítése

A Geopolitikai Kutatóintézet vezetője szerint se Romániának, se Lengyelországnak nem érdeke, hogy az Egyesült Államok rakétákat telepítésen a szárazföldjeikre.

Bendarzsevszkij Anton csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta, Oroszország – Vlagyimir Putyin orosz elnök figyelmeztetése szerint – az eszközöket befogadó országokat is célba veszi, ezért ebből a helyzetből Európa jönne ki a legrosszabbul. A szakértő Putyin szerdai évértékelőjével kapcsolatban úgy vélekedett, az orosz elnök idén nagyobb hangsúlyt fektetett a belpolitikára, mert csökkent a népszerűsége.

Mivel Oroszországban 19 millió ember él a szegénységi küszöb alatt, és 2050-re az orosz lakosság a mintegy 145 millióról 120 millióra csökkenhet, a szegénység legyőzése és a demográfia kérdése is szerepet kapott a beszédben – ismertette. A szakértő szerint viszont a belpolitikai intézkedések között nem voltak olyanok, amelyek hosszú távon pozitív változást jelentenének, mivel az orosz gazdaság nem nagyon fejlődik, emiatt pedig nem tudnak elég pénzt fordítani a problémák megoldására.

Forrás: MTI.hucool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com