Szakértő: hozzá kell szokni a biztonsági intézkedésekhez

Meg lehet, és meg is fogják szokni a biztonsági intézkedéseket a franciák – mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap, a francia nemzeti ünnepen három éve történt nizzai terrortámadással kapcsolatban.

    Felidézte: az elmúlt 25 év tapasztalatai azt mutatják, hogy a korábbi terrorhullámok következményeit is megszokták. Példaként említette, hogy az 1990-es évek közepén pokolgépes merényletek történtek Párizsban, utcai kukákba rejtett bombák robbantak, ezután lecserélték a szemeteseket. Akkor kerültek az esztétikai szempontból csúnya, de átlátszó zacskók az utcákra, ami ma már megszokott látvány, hozzátartozik a városhoz – mondta.

Hozzátette: napjainkban nagyon sok rendezvényen a belépésnél meg kell mutatni például a táskákat. Az ilyen típusú óvatossághoz is hozzá fognak szokni az emberek, mert tudják, hogy az érdekükben történik.

Soós Eszter Petronella a nizzai terrortámadás óta bevezetett szigorító intézkedések között említette, hogy létrehoztak egy belső elhárítási szervezetet a büntetés-végrehajtáson belül, így már sokkal többet tudnak a hatóságok a terrorcselekmények miatt elítéltekről. Miután pedig lejár a büntetésük, sokkal szorosabban figyelik majd őket titkosszolgálati módszerekkel.

Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com