Halimádók konyhája: Süllő pörkölt

A süllő talán a legnemesebb hazai halunk, amelynek sütve a húsa a főtt gesztenyét idézi. A többi folyami haltól eltérően szálkában is szegény, így  filézése a gerinc eltávolításával tapasztalatlan kezeknek is könnyen sikerülhet. Könnyen variálható és nem csak egészben sütve állja meg a helyét, hanem pörköltként is pazar fogás lehet.

 

Hozzávalók/4 főre:
– süllő: 70 dkg
– szalonna: 15 dkg
– hagyma: 20 dkg
– tejföl: 3 dl
– paradicsom: 2 db
– paprika: 1 db
– só
– fehérbor: 0,5 dl

 

Elkészítése:
Forró olajon  megpirítjuk a felkockázott hagymát és a csíkokra vágott szalonnát. Hozzá adjuk a negyedelt paradicsomokat és a szintén négybe vágott paprikát. Enyhén sózzuk és puhára főzzük. A megnyúzott süllőt 1-1,5 centis darabokra vágjuk, majd beletesszük a pörkölt alapba. Fedő alatt 7-8 percig pároljuk. Fél deci fehérborral meglocsoljuk, 2-3 kávéskanál piros fűszerpaprikával megszórjuk. Amikor a hal is megpuhult 3 dl. tejföllel felöntjük, majd újra forraljuk. Nokedlivel tálaljuk.

Recept: Andrejszky Zoltán

 



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com