Stella McCartney 75 százalékban környezetbarát kollekciót mutatott be Párizsban

Több mint 75 százalékban környezetbarát kollekcióval rukkolt elő a 2020-as tavaszi-nyári szezonra Stella McCartney brit divattervező, aki hétfőn mutatta be saját elmondása szerint eddigi legfenntarthatóbb kreációit a Párizsi Divathéten.

    A Garnier-palotában debütáló kollekcióban újrahasznosított poliészterből, organikus pamutból és fenntartható forrásból származó raffiából készült kreációk sorakoznak.
McCartneynak ez az első kollekciója azóta, hogy a világ egyik legnagyobb luxusipari társasága, az LVMH betársult a márkába.
“Az LVMH-nál rengeteg a tennivaló és nagy izgalommal, valamint nyitottsággal nézek elébe annak, hogy megoldásokat találjunk a fenntarthatósági kérdésekre” – mondta a tervező a bemutatót követően.
Az újrahasznosított anyagok használatában úttörőnek számító McCartney, aki egyike volt az első neves tervezőknek, akik száműzték kollekcióikból a bőrt, a szőrmét és az állati eredetű ragasztó anyagokat, különleges tanácsadóként fogja segíteni Bernard Arnault-t, az LVMH elnök-vezérigazgatóját a cég ökológiai lábnyomának kisebbítésében.
“Ha azt mondom az LVMH-nak, hogy ne használjon többé bőrt, azt talán nehezen érzik majd megvalósíthatónak” – mondta a tervező. Hozzátette: “ha azonban azt javaslom, hogy műanyag helyett használjon alumíniumból készült vizes palackokat a központjaiban és az üzleteiben, az már kivitelezhető”.
Az LVMH célja, hogy energiaszükségleteinek 30 százalékát megújuló forrásból nyerje 2020-ra és ezzel egy időben 25 százalékkal csökkentse a szén-dioxid-kibocsátását.
A Kering luxusvállalkozás ugyancsak a Párizsi Divathéten jelentette be, hogy teljes mértékben a klímasemlegesség mellett kötelezi el magát és üvegházhatású gázkibocsátását 2018-ig visszamenőleg is kompenzálni kívánja.

Forrás: MTI

Fotó: facebook.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com