Speciális George Michael album látott napvilágot!

Október 20-án megjelent a brit énekes második szólóalbuma, valamint az 1996-ban rögzített MTV Unplugged felvétele – méghozzá egy kiadványon!

George Michael lenyűgöző, 1996-os MTV Unplugged fellépése most először album formában is testet ölt; díszdobozos kiadványként, valamint dupla CD-s és digitális verzióban is beszerezhető. A koncertnek a kelet-londoni Three Mills Island stúdió adott otthont, 1996. október 11-én. Az előadó Wham!-es korszaka, valamint a Faith, a Listen Without Prejudice Vol. 1 (Freedom 90), illetve az Older lemezek legjobb dalait adta elő, bensőséges hangulatban.

A Listen Without Prejudice Vol. 1 volt az énekes második szólóalbuma, mely által úttörő, korszakalkotó művésszé vált. A dalok nagy részét ő írta, illetve a zenei rendezői és produceri munkálatokat is ő maga végezte.

George Michael első szólólemeze, a Faith sikere eredményeként vált azon kevés előadók egyikévé, akik albumait világszerte milliók vásárolták. Kiadója számára természetesen ez lehetett az álom forgatókönyv, neki viszont más tervei voltak. Nem tudott, és nem is szándékozott a nap 24 órájában popsztárként a média rivaldafényében fürdőzni, úgy érezte, követnie kell művészi ösztöneit. Úgy döntött, nem fog szerepelni a Listen Without Prejudice Vol. 1 albumborítóján, és néhány interjút leszámítva nem vesz részt a promócióban sem, de „cserébe” elkészítette kiadója számára a David Fincher által rendezett Freedom! 90-et, melynek videójában többek között a bolygó öt legismertebb szépsége, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington, Tatjana Patitz és Cindy Crawford helyettesíti őt. Ez aztán ellentéteket szült a sztár és kiadója között az album promotálását illetően.

A multi-platinalemez státuszt elnyerő, világszerte listavezető és Angliában (ahol a Faith négyszeres platinalemez lett) első helyezett Listen Without Prejudice Vol. 1 vált a megtestesítőjévé annak, ahogy egy precedensértékű, korlátokat ledöntő globális szupersztár a saját útját járja.

Röviddel az album megjelenése után George Michael megismerte nagy szerelmét, Anselmo Feleppát. Anselmo tragikusan korai halála miatt érzett dühe, kiegészülve frusztrációjával, amit a kiadó albumértékesítési stratégiája váltott ki belőle, ahhoz vezettek, hogy hosszadalmas bírósági ügybe keveredett a Sony-val. Ez majdnem két teljes évre leblokkolta a kreativitását, és arra a tudatos elhatározásra sarkallta, hogy minden energiáját a szabvány lemezszerződés megreformálására és az előadóművészek érdekeiért való harcra fordítsa. Bár a pert elvesztette, megszerezte azt a személyes és művészi szabadságot, amire vágyott.

Közel huszonhét év elteltével George Michael és a Sony rég megbékélt. A Listen Without Prejudice Vol. 1 minden mozzanata figyelemreméltó és időtlen munka marad; a gyönyörű, mégis tiltakozó daloktól, a Praying For Time-tól és a Mothers Pride-tól kezdve, a meghitt Cowboys & Angels-en keresztül egészen a önéletrajzi ihletésű Freedom! 90-ig. Ez volt az a zene, ami iránt George Michael igazán elkötelezettnek érezte magát.cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com