Sorozatos győzelmet arattak a magyar lovasíjászok

A hétvégi Nemzetközi Lovasíjász Világkupa és Nagydíj bajnokságán 13 ország 63 lovasíjásza állt rajthoz, hogy megméresse magát magyar, koreai, valamint lengyel versenystílusban, a pomázi Magyar Vár Tábor területén. Senior és junior kategóriában a hazai versenyzők léphettek fel a dobogó legfelső fokára, de csapatversenyben is a magyarok teljesítettek a legjobban. Továbbá szintén kiváló eredményeket értek el a Lovasíjász Extrém kihívásai során.

„Óriási öröm és megtiszteltetés volt számunkra, hogy 13 ország 63 versenyzője állt rajthoz az idei Nemzetközi Lovasíjász Világkupa és Nagydíj bajnokságán. Egyedülálló az a kitartás és szenvedély, ami végig hajtotta a külföldi és hazai versenyzőket a pályákon. A magyar győzteseknek ismét sikerült bebizonyítania, hogy ott a helyük az élvonalban. Ez mindannyiunk közös sikere.” – mondta Némethy Zoltán, a Magyar Lovasíjász Akadémia SE elnöke.

Magyarország mellett Finnország, Franciaország, Németország, az Egyesült Királyság, Irán, Kazahsztán, Mongólia, Hollandia, Lengyelország, Szerbia, Svédország, valamint Törökország valamennyi lovasíjász versenyzője képviselte magát a rendezvényen.

„Az első versenynapok felázott pályán zajlottak az esős időjárás miatt. Ráadásul a tavalyi I. Nyílt Lovasíjász Világbajnoksághoz hasonlóan idén is aktívan részt kellett vennünk a rendezvény lebonyolításában, így a felkészülésre is kevesebb időnk maradt. A megpróbáltatások mégsem tántorítottak el minket. A legjobbat hozta ki magából minden versenyző. Büszke vagyok a külföldi, de különösen a magyar tanítványaimra, akik ismét sorozatos győzelmet arattak.„ – nyilatkozta Némethy Christoph, az akadémia vezetőedzője, valamint a világkupa senior győztese.

Szoros volt a küzdelem az első helyért senior kategóriában. A dobogó legfelső fokára végül Némethy Christoph állhatott fel. Ezüstérmet nyert tanítványa, Maucha Ágnes, és egy bronzéremmel gazdagodott a Franciaországból érkező Martin Imbert. Junior kategóriában Molnár Botond teljesített a legjobban, míg a második hellyel a holland származású Siem Budding, a bronzéremmel pedig a finn versenyző, Elsa Siro büszkélkedhet. Csapatversenyben Magyarország érte el a legmagasabb eredményt maga mögé utasítva Lengyelországot és Finnországot.

Rendhagyó módon ezúttal egy külön versenyszámmal is készültek a rendezők. A Lovasíjász Extrém lengyel futamait olyan elemekkel bővítették, mint az ugratás, a keresztbe lövés, a korongdobásos lövés, valamint az egzotikus Kazah Style. A magyar extrém során lassú és gyors vágtában is célba kellett találniuk a lovasíjászoknak, míg a koreai extrém alatt megnövelték a táblák számát.

Az extrém versenyszámokba kizárólag a legjobb 10 versenyző juthatott be. A mindössze 15 éves Molnár Botond a magyar, valamint a lengyel extrém pályán is első helyen zárt. A koreai extrém győztese azonban Martin Imbert lett Franciaországból.

A junior lovasíjász versenyzők legközelebb augusztus 23. és 25. között mérettethetik meg magukat a Magyar Vár Tábor területén, méghozzá a Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Lovasíjász Világbajnokságon, ahová a versenyfutamok mellett interaktív családi programok kíséretében várják az érdeklődőket.

 

Forrás, fotó: nemethy.infocool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com