Senánszky Petra, a világklasszis példakép és az irodalmi kánon előtt járó Kötter Tamás a Sláger Témában

Május 17-én 20 órától a tizenegyszeres világbajnok uszonyos úszó, Senánszky Petra és az irodalmi kánon előtt járó Kötter Tamás író lesz a Sláger Téma vendége.

Alig múlt huszonhat, de máris példakép, nemrégiben beválasztották a harminc legsikeresebb magyar fiatal közé. Senánszky Petra tizenegyszeres világbajnok, hatszoros Európa-bajnok és kétszeres világjátékok győztesként akár hátra is dőlhetne, de helyette tovább harcol a századmásodpercekkel, az újabb aranyérmek reményében. Az uszonyos úszók világklasszisa igazi példakép. A Sláger Témában azt is elárulja, kosárlabdázó papájával ellentétben miért a búvárúszást választotta. Szó lesz majd a 2017-es Magyar Világszépéről, testvéréről, Flóráról is, akivel akár ikrek is lehetnének szépségük alapján, mégsem vetekednek vele. Senánszky Petra arról is vall, mikor és hogyan jöhet el a búcsú, hiszen mindenképp a csúcson, méltóképp szeretné abbahagyni. Illetve szeretné-e, hogy imádott sportágát felvegyék az olimpiai játékokra, vagy épp az ellenkezőjét tartja helyesnek.

A Sláger Téma második órájában, 21 órától Kötter Tamás lesz a vendég. Aki, mindig legalább egy lépéssel az irodalmi kánon előtt jár. Eddigi öt kötetével, közte a Rablóhalakkal vagy a Dögkeselyűkkel a felső-középosztály nihilbe hajló álszent világát ismertette meg velünk. Legújabb, hatodik könyvével pedig a II. világháború borzalmaiba, emberi tragédiáiba enged betekintést. Kötter Tamással beszélgetünk majd arról, hogy miért a Férfiak fegyverben – Frontnovellák a II. világháborúból az első könyv, amely ily bátran mer foglalkozni a magyar történelem közelmúltjának legnagyobb tragédiájával. Mindezt az emberi sorsok szemszögéből, a frontvonalon harcoló katonák emlékirataira is támaszkodva. Kötter Tamás azt is elárulja, hogy soron következő, már előkészületben lévő könyvével vajon visszatér-e a jólétben magával kezdeni nem tudó kortársaink elé tartott görbe tükörként is értelmezhető novelláinak világába, vagy folytatja az eddigi kibeszéletlen történelmi katarzisaink feldolgozását.

22 órától a Sláger Téma Extra adásában pedig a Nagy Ádámmal készült beszélgetés lesz újra hallható. Aki kishíján a futsalt választotta, hogy kik azok a neves brit edzőzsenik, akik felfedezték a focinak, megtudhatjuk tőle. A Ferencvárosból négy esztendeje külföldre szerződött válogatott labdarúgó mesél majd a bolognai évekről, illetve a szenzációsan induló, de aztán egy sérülés, majd a világjárvány miatt eddig nem feltétlen álomszerűen alakuló angliai karrierjéről is. A Bristol City középpályása inkább lehetőségként, sem, mint átokként fogja fel a történéseket, a bajnokságok leállását, valamint az Eb-pótselejtezők halasztását. Hogy szerinte ott lehet–e a magyar válogatott a jövő évi Európa-bajnokságon, így hazai pályán, a Puskás Arénában a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal is meccselhetne, elárulja hamarosan. Ahogy azt is, miképpen tervezi a folytatást a Bristol City színeiben, sőt, talán még az álomcsapatát is felfedi előttünk.

2020. május 17-én 20-23 óra között tehát ismét Sláger Téma és Sláger Téma Extra, a Sláger FM-en Senánszky Petrával, Kötter Tamással, Nagy Ádámmal, valamint a házigazda Kalmár Tiborral és a legnagyobb slágerekkel, változatosan!cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com