Rövidpályás gyorskorcsolya Eb – A Liu fivérek uralták a férfi mezőnyt

Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor uralta a férfi versenyeket a debreceni Főnix Csarnokban rendezett rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon: a magyar testvérpár vasárnap újabb két alkalommal aratott kettős győzelmet, így valamennyi egyéni számban ők nyertek.

    A zárónapon elsőként 1000 méteren “oktatta” a mezőnyt a két Liu, akik az elődöntőben és a fináléban is taktikusan, összedolgozva versenyeztek, a riválisoknak így szinte esélyük sem volt legyőzni őket. Ezen a távon – a szombati 500 méterhez hasonlóan – Liu Shaolin győzött öccse előtt. A harmadik magyar induló, az amerikai születésű Krueger Cole a negyeddöntőben búcsúzott.
A 3000 méteres szuperdöntőben Liu Shaolin úgy futott, hogy az első részhajrá megnyerésével bebiztosította második helyét, majd Liu Shaoanghoz hasonlóan lemaradt, hogy a pontversenyben ne előzze meg az öccsét, aki így összetettben először diadalmaskodott.
A 21 éves Liu Shaoang két arany- és két ezüstéremmel, míg 24 esztendős bátyja két arany- és egy ezüstéremmel zárta a kontinensviadalt. Előbbi így már négyszeres, utóbbi pedig hatszoros Európa-bajnok. A magyar csapat összességében négy arannyal és három ezüsttel az éremtáblázat második helyén zárt Hollandia mögött.
A nők 1000 méteres versenyében a kisdöntőig jutott két magyar, Jászapáti Petra és az ausztrál születésű Lockett Deanna. Előbbi összességében 9., utóbbi 10. lett, míg a negyeddöntőben kiesett Bácskai Sára Luca 11. helyen végzett.
Az Eb legeredményesebb versenyzője a holland Suzanne Schulting lett, aki a nőknél mind a négy egyéni számot megnyerte, majd zárásként a holland váltóval is diadalmaskodott, azaz százszázalékosan zárta a kontinensviadalt.
Magyar szempontból éppen a zárás, a váltók döntői nem sikerültek jól, mivel mindkét négyest kizárták szabálytalanság miatt, ráadásul a címvédő férfit úgy, hogy elsőként haladt át a célvonalon. A zsűri döntése nyomán az oroszoké lett az aranyérem, a két hazai staféta egyaránt negyedik helyen zárt.

Debrecen, 2020. január 26.
A férfi összetett verseny gyõztese, Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon a debreceni Fõnix Csarnokban 2020. január 26-án.
MTI/Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2020. január 26.
A gyõztes Liu Shaolin Sándor (k) és testvére, a második helyezett Liu Shaoang (b), valamint a harmadik helyezett orosz Szemen Jelisztratov a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres számának eredményhirdetésén a debreceni Fõnix Csarnokban 2020. január 26-án.
MTI/Czeglédi Zsolt

 

 

 

Forrás, fotó: MTIcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com