Rohmann Ditta csellóművész ad koncertet a Zeneakadémián

Rohmann Ditta kedd esti lemezbemutató koncertjén magát a csellót mutatja be kortárs magyar zeneszerzők szemszögén keresztül a Zeneakadémián – hangzott el az M5 kulturális csatorna Kult30 című műsorában.

    A számos díjjal elismert fiatal csellóművész a műsorban elmondta: többek között Dukay Barnabás, Eötvös Péter, Ligeti György és Kurtág György műveit adja elő a Zeneakadémia Solti-termében, ahol a fény is fontos szerepet játszik a koncerten.

“Ez a terem és a technika inspiráló volt arra is, hogy valami különlegeset hozzunk létre” – hangsúlyozta, hozzátéve: a lemezhez képest van egy plusz alkotó, Dall’Abaco Magyarországon nem annyira ismert olasz zeneszerző, akinek műveit még fényben szólaltatja meg a csellóművész, a további szerzemények alatt azonban szinte sötétben fog játszani, hogy jobban a zenére koncentrálhasson a közönség.

Elmondta, hogy nagyon gazdag a cselló szólóirodalma. “Nagyon büszkék lehetünk arra, hogy Kodály Zoltán és Ligeti György a csellóirodalom alapjait képezik azokkal a művekkel, amelyeket bemutatok” – hangsúlyozta.

Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com