Rekordmagasságba emelkedett az Apple árfolyama

Rekordmagasságba emelkedett az Apple árfolyama a New York-i tőzsdén a vártnál jobb negyedéves gyorsjelentésnek köszönhetően.

    Az amerikai információtechnológiai óriáscég adózott eredménye az idei második negyedévben 11 milliárd 519 millió dollár, részvényenként 2,36 dollár volt az egy évvel korábbi 8 milliárd 717 millió dollár, részvényenként 1,68 dollár után.
Az egy részvényre jutó hígított nyereség 2,34 dollár volt a június 30-án véget ért három hónapban, szemben az egy évvel korábbi 1,67 dollárral. Elemzők 2,18 dollárra számítottak.
Az árbevétel 17,3 százalékkal 53 milliárd 265 millió dollárra emelkedett, felülmúlta az elemzők által várt 52,3 milliárd dollárt.
Az április-júniusi időszak hagyományosan gyenge szokott lenni a kaliforniai székhelyű vállalat számára, mivel a fogyasztók általában kivárnak szeptemberig, az új iPhone modell megjelenéséig. Ezúttal azonban meglepően erős pénzügyi eredményekkel állt elő az Apple, mivel jól fogytak okostelefonjai, különösen a legdrágább iPhone X modell.
Az Apple 1 százalékkal több okostelefont, 41,3 millió iPhone-t adott el, kevesebbet az elemzők által várt 41,8 milliónál. A készülékek átlagára azonban 724 dollár volt, jóval meghaladta az elemzők által várt 694 dollárt és az egy évvel korábbi 606 dollárt.
A fogyasztók a drágább telefonokat vásárolták, a legnépszerűbb modell a 999 dollárba kerülő iPhone X volt, így az okostelefonokból származó bevétel 20 százalékkal 29 milliárd 906 millió dollárra nőtt a második negyedévben.
A teljes bevételen belül az okostelefonok értékesítéséből származó bevételek 56 százalékra rúgtak, nőtt az arány az egy évvel korábbi 54,7 százalékhoz képest. A szolgáltatásokból származó bevételek aránya 16 százalékról 17,9 százalékra emelkedett, míg a tabletek esetében 10,9 százalékról 8,9 százalékra, a Mac gépeknél pedig 12,3 százalékról 10 százalékra süllyedt.
Az Apple a folyó negyedévre – egyben pénzügyi évének utolsó negyedére – 60 és 62 milliárd dollár közötti bevétellel számol, míg a Reuters által megkérdezett elemzők átlag 59,6 milliárd dollárra számítanak.
Az Apple árfolyama jelentősen emelkedett a keddi tőzsdezárás után közzétett beszámolónak köszönhetően. A zárás utáni elektronikus kereskedésben 4,05 százalékkal 198,00 dollárra, rekordmagasságba szökött fel az árfolyam, így a vállalat piaci tőkeértéke immár meghaladja a 954 milliárd dollárt, lassan, de biztosan közelíti az ezermilliárd dollárt.

 

 

Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com