2426. Tésztagratin pulykamellkockákkal
http://www.fitforfun.de/rezepte/penneauflauf-mit-radicchio-und-birne
4 főre
1 db édeskömény
1 db körte
1 db lilahagyma
2 szál zöldhagyma
1 marék bazsalikom
20 dkg pulykamell
20 dkg penne
4 dl zöldségleves
1 dl tej
15 dkg gorgonzola
só
bors
A körtét, és a lilahagymát megpucoljuk, feldaraboljuk. Az édesköményt felkockázzuk, a zöldhagymát karikára vágjuk. A pulykamellet falatnyi darabokra vágjuk. Egy nagy jénai tálba tesszük a zöldségeket, húst, bazsalikom levelet, tésztát, és felöntjük a levessel és a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, és 200 fokos sütőbe teszük 15 percre. Ekkor kivesszük, rámorzsoljuk a gorgonzolát, és visszatesszük további 10 percre.
recept: Doss gabi. fotó: szöllősi-Kiss orsi