Puskás-díj – Zsóri Dániel a legfiatalabb jelölt 

Zsóri Dániel a legfiatalabb játékos, aki egy felnőtt mérkőzésen szerzett góljával került be a Puskás-díj lehetséges győztesei közé – derül ki a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) összeállításából.

A 18 éves debreceni támadó a díj történetének első magyar jelöltje. A 2019-es Puskás-díj számokban:
70 – az idei jelöltek 70 százaléka kapásból szerezte gólját, Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi, Fabio Quagliarella, Juan Quintero, Billie Simpson, Andros Townsend és Zsóri Dániel is egyből továbbította a labdát a hálóba. A korábbi győztesek 60 százaléka, Hamit Altintop, Miroslav Stoch, Ibrahimovic, Wendell Lira, Faiz Subri és Olivier Giroud is ilyen megoldás után diadalmaskodott.

70 – méterről talált be Amy Rodriguez, ilyen távolról szerzett góllal még nem nyert senki.

50 – a jelöltek fele bal lábbal talált be, Messi, Quintero, Rodriguez, Townsend és Zsóri. A korábbi győztesek 30 százaléka, beleértve a legutóbbi két kiírás legjobbját (Giroud és Szalah), ugyancsak ballal volt eredményes.

37 – Zlatan Ibrahimovic a díj történetének legidősebb jelöltje, megelőzve a holland Giovanni van Bronckhorstot. A svéd játékos 2013-ban 31 évesen lett a legidősebb győztes. Idén először négy harminc év felett játékos is felkerült a listára Ibrahimovic, Quagliarella (36), Rodriguez (32) és Messi (32).

18 – Zsóri Dániel a díj történetének legfiatalabb olyan jelöltje, aki egy felnőtt mérkőzésen szerzett góljával került a listára. Érdekesség, hogy a debreceni támadó még meg sem született, amikor Ibrahimovic már a Malmö FF színeiben felnőtt mérkőzésen is eredményes volt. A magyar játékos lehet a legfiatalabb győztes, a jelenlegi rekorder a brazil Neymar, aki 19 évesen és hat hónaposan vehette át a díjat.

10 – számú mezt viselt az idei listán szereplők közül négy futballista.

7 – ennyi alkalommal került a jelöltek közé Lionel Messi, ugyanakkor az ötszörös aranylabdás argentin még egyszer sem győzött. Rajta kívül csak Neymar (5) és Ibrahimovic (4) került be kettőnél többször a jelöltek közé, ők viszont már nyertek.

6 – a bajnokságok közül az angol Premier League-ben és a spanyol La Ligában szerezték a legtöbb gólt a jelöltek. A legtöbb jelölés (12) a Bajnokok Ligájából érkezett a sorozat történetében, ugyanakkor idén, 2014 óta először nem került be gól az első számú európai kupasorozatból.

3 – idén, a sorozat történetében először, három női játékos került fel a listára, korábban csak egyszer, 2013-ban volt egynél több női jelölt.

Forrás: MTI.hu
Fotó: MTI.hucool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com