Prémium autó-megosztó szolgáltatással érkezik a DriveNow Magyarországra

Harmadával nő a budapesti autómegosztó-flotta a magyar piacra belépő globális szereplő gépkocsiparkjával

  • Budapestre érkezik április 29-én a DriveNow, a világ legjelentősebb autómegosztó szolgáltatását kínáló SHARE NOW-nak BMW-hez köthető tagvállalata.
  • Budapesti bevezetésétől 240 – BMW és MINI márkájú – gépkocsi áll majd a felhasználók rendelkezésére.
  • A magyar főváros a német hátterű autómegosztó működésének első kelet-közép-európai helyszíne.

Szintet vált a hazai közösségi autókölcsönzési piac, miután április végén Magyarországon is elérhetővé válik a DriveNow szolgáltatása. A cég része a német autógyártók – a BMW és a Daimler közös vállalatának – a SHARE NOW autómegosztó szolgáltatásnak. A jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, ún. free-floating autómegosztó szolgáltató nyolc különböző BMW és MINI modellel, összesen 240 autóval indítja el szolgáltatását Budapesten, köztük 40 elektromos BMW i3-assal. A szolgáltatás magyarországi jogtulajdonosa a Wallis cégcsoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó Kft., amely franchise-modellben működteti a DriveNow-t.

A hazai piacon megszokott perc- és napidíj alapú mellett óradíjas (3, 6, 9 órás) csomagokkal is bérelhetőek lesznek az új, prémium kategóriás autók. Az autók bérleti díja modelltől függően 99 és 129 forint/perc között változik, de az óránkénti csomagokkal a percenkénti költség akár 62 forintra is csökkenhető.

A szolgáltatás flottájában MINI Cabrio-k, 3 és 5 ajtós MINI-k, X2-es városi terepjárók és elektromos i3-as modellek is helyet kapnak. Ezek mellett a flottában megtalálhatóak lesznek BMW 1-es szériába tartozó 5 ajtós járművek, a BMW 2-es szériába tartozó Active Tourer-ek, valamint BMW X1-esek is.

Mint azt Olivier Reppert a SHARE NOW vezérigazgatója elmondta: „Budapest az első város, ahol jelen vagyunk az izgalmas közép-kelet-európai régióban. Azt látjuk, hogy e modern és gyorsan növekvő városban nagy az igény a fenntartható és rugalmas mobilitás iránt.Meggyőződésünk, hogy szolgáltatásunk tökéletesen kiegészíti a magyar fővárosban található közlekedési formákat. A Wallis franchise-üzemeltetője nagy tapasztalattal rendelkezik a mobilitási piacon, ezért tökéletes partnere az itteni üzleti tevékenységünknek.”          


A Budapest központi területeinek nagy részét lefedő 63 négyzetkilométeres szolgáltatási területen a felhasználók a DriveNow applikáció segítségével bérelhetik ki a 240 gépkocsi bármelyikét. A felhasználók a bérelt autókkal el is hagyhatják a felhasználási területet. A járműveket a felhasználási terület bármely pontján elérhető közterületi parkolóhelyen letehetik és felvehetik a szolgáltatást használók.

A BMW meghatározó régióbeli partnereként és a trendek alapján egyértelmű volt, hogy nekünk kell belevágnunk ebbe a szolgáltatásba” – mondta Müllner Zsolt, az AutoWallis NyRt. igazgatóságának elnöke. „A Wallis története szorosan egybeforrt a mobilitás fejlesztésével, jelentős befektetéseink elkötelezettségünket mutatják e területen, és hiszünk abban, hogy a szektor előtt ígéretes jövő áll.

A technológia fejlődése és a fenntarthatóság iránti egyre erőteljesebb igény jelentősen átformálják a városi közlekedés ma ismert gyakorlatát már a közeli jövőben. Folyamatosan nő a járműmegosztó szolgáltatások iránti érdeklődés és nemzetközi példák, valamint különböző kutatások is egyértelműen jelzik az autómegosztás szerepét e folyamat kibontakozásában. A közösen használt, modern, tisztább közlekedési eszközök szerte a világon vissza fogják szorítani a városokban található magánautók számát: egy közösségi autó akár nyolc magántulajdonban álló autót képes kiváltani egy-egy városban. A tömeg- és egyéb közlekedési eszközökkel együtt használva ezek a járművek hatékony megoldást jelenthetnek a nagyvárosok több tízezres lakosságának, enyhítve a közlekedési dugók problémáját és élhetőbbé téve a városokat.

A nyolc különböző modellel a fővárosban közlekedőknek minden élethelyzetre, amelyben autóra van szükségük, megfelelő, komfortos és elérhető megoldást kívánunk nyújtani” – mondta Fischer Péter, a DriveNow hazai képviseletét ellátó Wallis Autómegosztó Kft. ügyvezetője. „Minőségi flottánkkal és autómegosztó szolgáltatásunkkal együttesen egy olyan prémium szolgáltatást kínálunk a magyar piacon, amely ma még nem elérhető a magyar piacon. Ez pedig még csak a kezdet – a jövőben folyamatosan bővítjük és fejlesztjük szolgáltatásunkat.”

A DriveNow szolgáltatása április 29-én válik elérhetővé, de az érdeklődők már április 11-től regisztrálhatnak a DriveNow applikáción keresztül, vagy a DriveNow honlapján. Ezt az első ötezer felhasználó ingyenesen teheti meg a szolgáltatáshoz tartozó okostelefonos alkalmazáson keresztül. Az ingyenes regisztrációs időszakot követő első négy hétben 4.990 forint egyszeri regisztrációs díjért, ezt követően pedig egyszeri 9.990 forintos díjért lehet majd a szolgáltatást igénybe venni. Mindegyik esetben 25 bónusz perc jár majd minden regisztrációhoz.

 

 

A DriveNow-ról röviden:

A DriveNow egy európai, ún. free-floatings car sharing szolgáltatás, BMW és MINI modellekből, valamint hagyományos üzemanyaggal működő és elektromos autókból álló flottával. A DriveNow korábban a BMW Csoport leányvállalataként működött.  A BMW Csoporthoz tartozó DriveNow 2019 februárja óta a Daimler AG car2go vállalkozásával egyesülve SHARE NOW néven, közös vállalkozásként működik.

Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com