Pótlóbusz jár a hétvégén a H5-ös HÉV vonalán a Batthyány tér és Kaszásdűlő között

Karbantartás miatt a H5-ös HÉV Szentendre és Békásmegyer végállomásoktól Kaszásdűlő megállóhelyig jár; a Batthyány tér és Kaszásdűlő között pótlóbusszal lehet utazni – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel pénteken. A BKK nem sokkal később azt közölte: a hétvégén, valamint a jövő héten szerdán és csütörtökön a gödöllői (H8) HÉV vonalán is ideiglenes menetrenddel kell számolni.

    A szentendrei HÉV karbantartása idején a Batthyány tér és Kaszásdűlő közötti szakaszon a H5-ös pótlóbusszal, illetve a párhuzamosan közlekedő 34-es, 106-os, 134-es és a 109-es autóbuszokkal lehet utazni.
A H5-ös pótlóbuszra a Batthyány téren a 109-es busz végállomásán, Kaszásdűlőnél a 34-es busz centrum irányú megállójában lehet felszállni. A 109-es autóbusz Batthyány téri felszállóhelyét a 39-es autóbusz megállójába helyezik át. A 34-es, 106-os, 134-es autóbuszok és a H5-ös pótlóbusz közötti átszállást a Raktár utca megállóhelynél ajánlja a BKK.
A H5-ös HÉV ideiglenes menetrendje elérhető a BKK honlapján (bkk.hu/menetrendek), továbbá a BKK Futár utazástervezőben.
A pótlóbuszon lehet kerékpárt szállítani.
A HÉV-ről az ahhoz csatlakozó buszjáratokra történő átszállás biztosítása érdekében ezen a két napon a 34-es, 106-os, 118-as, 134-es, 137-es és a 237-es autóbuszok egyes indulási időpontjai néhány perccel későbbre tolódnak, a 143-as, 186-os és a 243-as autóbuszok pedig módosított menetrend szerint közlekednek.
A BKK péntek kora este az MTI-nek eljuttatott közleményében a gödöllői (H8) HÉV vonalára is ideiglenes menetrendet jelzett a hétvégére, valamint a jövő héten szerdára és péntekre, ugyancsak karbantartásra hivatkozva. Ezekben az időszakokban Cinkota és Kerepes között egyes megállóhelyeken az ellenkező irányú peronnál lehet majd felszállni a HÉV-re.
A hétvégén Kerepes, Zsófialiget, Kistarcsa kórház és Ilonatelep állomáson az Örs vezér tere és Gödöllő felé tartó HÉV-ekre a Gödöllő irányú megállóhelyi peronnál lehet felszállni.
Szerdán és csütörtökön Kerepes, Zsófialiget, Kistarcsa, Kistarcsa kórház és Ilonatelep állomáson az Örs vezér tere és Gödöllő felé tartó HÉV-ekre ugyancsak a Gödöllő irányú megállóhelyi peronnál lehet felszállni.
A gödöllői HÉV ideiglenes menetrendje – amely mindössze a kora reggeli és a késő esti indulások esetében jelent néhány perces eltérést – már elérhető a BKK honlapján – írta a közlekedési társaság.

Forrás: MTI

Fotó: hu.wikipedia.orgcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com