Plácido Domingo is zsűrizi a Virtuózokat a döntőben

A Virtuózok szuperdöntője péntek este 20.30-tól látható a Duna Televízió és az M5 műsorán – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
A műsor most először lépett ki Magyarország határain kívülre, mégpedig úgy, hogy a fellépőket és a zsűrit a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia), valamint Szerbia adta.
Az elődöntőket és a mesterkurzust, valamint a szuperdöntőt egyszerre sugározza valamennyi ország állami tévéje, így hetvenmillió embert ér el a magyar fejlesztésű műsor, milliók láthatják a nemzetenként két-két tehetséges fiatalt – tartalmazza a közlemény.
A pénteki szuperdöntőben ott lesz Plácido Domingo világhírű spanyol operaénekes és karmester, aki már régóta a Virtuózok pártolója. A pénteki adásban fia, Plácido Domingo Jr. szerzeményét, valamint a 16 éves Balázs-Piri Somát és a Budafoki Dohnányi Zenekart vezényli, de véleményezi is a tíz fellépőt. A legfontosabb feladata az lesz, hogy segítsen eldönteni a magyar, a cseh, a szlovák, a lengyel és a szerb zsűritagnak, hogy a két legjobb közül ki legyen a győztes.
Az, hogy a tíz döntőbe jutott ifjú tehetségből ki lesz a hivatalos győztes, aki a Magyar Nemzeti Bank által felajánlott fejenként bruttó 15 ezer eurós pénzdíjat vagy 5000 eurós különdíjat nyeri, az csak péntek este derül ki.
A döntős fiatalok – Abouzahra Amira (14), Rozsonits Ildikó (14), Kristina Vasic (8), Vuk Vukjlovic (15), Martin Sulc (18), Eduard Kollert, Dawid Siwiecki (13), Zarina Zaradna (9), Alzbeta Rehaková (18) és Ajna Marosz (13) – közül többeknek nincs még saját hangszere, ezért bármelyikük is nyer, a nyeremény mindenképp jó helyre megy majd, tanulmányaik támogatására és hangszer vásárlásra fordíthatják azt – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Fotó: Facebook.com/PlacidoDomingocool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com