1127. Paradicsomos-paprikás kelt lepény juhsajttal
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg liszt
1 mokkáskanál só
½ csomag szárított élesztő (3,5g)
2 evőkanál olívaolaj

A feltéthez:
4 db sárga húsú zöldpaprika
4 db nagyobb paradicsom
½ dl olívaolaj
só, frissen őrölt bors
25 dkg juhsajt

Előkészítés:
A lisztet kelesztő tálba szitáljuk, a paprikákat megmossuk, kimagozzuk, karikákra szeleteljük, a paradicsomokat megmossuk, félkarikákra szeljük.

Elkészítés:
1. A liszthez hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olívaolajjal, hólyagosra dagasztjuk és konyharuhával letakarva, langyos helyen legalább a duplájára kelesztjük.
2. Közben a feltéthez, a forró olívaolajon az előkészített paprikaszeleteket megfuttatjuk, rászórjuk a paradicsom szeleteket és rázogatva, kicsit összepirítjuk.
3. Sóval, borssal ízesítjük, majd a megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, lisztezett tepsibe tesszük és egyenletesen rászedjük, a pirított paradicsomos paprikát. Végül meglocsoljuk az olajával, rámorzsoljuk a juhsajtot és 180c-os sütőben, kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
4. Ha elkészült, forrón nagyobb darabokra vágva tálaljuk.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

Tipp:
A kelt lepényt készíthetjük 1,5 deka friss élesztővel is, csak akkor fél deci meleg tejben futtassuk fel és úgy adjuk a liszthez.
Receptek: Liptai Zoltán. Fotó: Balogh Tamás



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com