Pénteki finomság: Paradicsomos-paprikás lepénykenyér

A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

30 dkg liszt

1 mk. só

1 tasak szárított élesztő

2 ek. olívaolaj

A feltéthez:

4 sárga húsú paprika

4 nagyobb paradicsom

1 dl olívaolaj

25 dkg kecskesajt

Elkészítés:

1. A lisztet kelesztő tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olívaolajjal, hólyagosra dagasztjuk, és konyharuhával letakarva, langyos helyen legalább a duplájára kelesztjük (kb. 45 perc).

2. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk, karikákra szeleteljük, a paradicsomokat megmossuk, fél karikákra szeljük. A forró olívaolajon az előkészített paprikaszeleteket megfuttatjuk, rászórjuk a paradicsomszeleteket, és rázogatva, kicsit összepirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, lisztezett tepsibe tesszük, és egyenletesen rászedjük a pirított paradicsomos paprikát. Végül meglocsoljuk az olajával, rámorzsoljuk a kecskesajtot és a sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük. Frissen, nagyobb darabokra vágva tálaljuk.

Munka: kb. 50 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

1 adag: 610 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!

Forrás, fotó: RAS/Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com