A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
30 dkg liszt
1 mk. só
1 tasak szárított élesztő
2 ek. olívaolaj
A feltéthez:
4 sárga húsú paprika
4 nagyobb paradicsom
1 dl olívaolaj
25 dkg kecskesajt
Elkészítés:
1. A lisztet kelesztő tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olívaolajjal, hólyagosra dagasztjuk, és konyharuhával letakarva, langyos helyen legalább a duplájára kelesztjük (kb. 45 perc).
2. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk, karikákra szeleteljük, a paradicsomokat megmossuk, fél karikákra szeljük. A forró olívaolajon az előkészített paprikaszeleteket megfuttatjuk, rászórjuk a paradicsomszeleteket, és rázogatva, kicsit összepirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, lisztezett tepsibe tesszük, és egyenletesen rászedjük a pirított paradicsomos paprikát. Végül meglocsoljuk az olajával, rámorzsoljuk a kecskesajtot és a sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük. Frissen, nagyobb darabokra vágva tálaljuk.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 610 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!
Forrás, fotó: RAS/Recepttár