Pénteki egyszerű vacsora ötlet: tonhalas újkrumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg újkrumpli

20 dkg zöldbab (fagyasztott)

8 kis paradicsom

1 konzerv olajos tonhal

10 dkg zsenge spenót

2 ek. pesto

3 ek. olívaolaj vagy a halról az olaj

Elkészítés:

1. Az újkrumplit megmossuk, és sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A zöldbabot fagyosan az utolsó 10 percre a főzővízbe szórjuk.

2. A paradicsomot megmossuk, kettévágjuk. A tonhalat alaposan lecsepegtetjük, az olajat felfogjuk. A spenótot leöblítjük, apróra tépkedjük. A zöldbabot és a krumplit leszűrjük, még forrón összekeverjük a spenóttal.

3. A pestót és az olajat összekeverjük. Rálocsoljuk a krumplira, beleforgatjuk a tonhalat, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és melegen tálaljuk.

 

Munka: kb. 15 perc

Fogyasztható: kb. 30 perc múlva

1 adag: 390 kcal

 

 

Fotó: RAS / Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com