Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg újkrumpli
20 dkg zöldbab (fagyasztott)
8 kis paradicsom
1 konzerv olajos tonhal
10 dkg zsenge spenót
2 ek. pesto
3 ek. olívaolaj vagy a halról az olaj
Elkészítés:
1. Az újkrumplit megmossuk, és sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A zöldbabot fagyosan az utolsó 10 percre a főzővízbe szórjuk.
2. A paradicsomot megmossuk, kettévágjuk. A tonhalat alaposan lecsepegtetjük, az olajat felfogjuk. A spenótot leöblítjük, apróra tépkedjük. A zöldbabot és a krumplit leszűrjük, még forrón összekeverjük a spenóttal.
3. A pestót és az olajat összekeverjük. Rálocsoljuk a krumplira, beleforgatjuk a tonhalat, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és melegen tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 390 kcal
Fotó: RAS / Recepttár