Palackposta kihívás – új dalok írására buzdítja az otthon maradt zenészeket a Konyha

Szepesi Mátyás énekes-frontember felhívást tett ki a Konyha közösségi felületeire, amelyben arra kéri dalszerző kollégáit: ha már nincsenek koncertjeik, a felszabaduló időben írjanak új dalokat, amelyek kapaszkodót és néhány jó percet adnak közönségüknek.

“Mi, koncertező zenészek egy darabig itthon fogunk ülni – mint a hajótöröttek egy lakatlan szigeten.” – írta a Petőfi Zenei Díjas dalszövegíró. – “Ha már így alakult, írjunk új dalokat, amik amúgy nem születtek volna meg – nem muszáj a helyzetre utalni a szövegben, de lehet. Arra kérünk minden kollégát, dalszerzőt, zenészt: írja meg és rakja ki a maga dalát és buzdítson erre másokat is – konkrét személyekhez is intézheti a kihívást, de ez sem kötelező. Ami viszont igen: adjunk reményt-kapaszkodót-könnyebben telő perceket a barátainknak, a közönségünknek, MUTASSUK MEG, HOGY EGY JÓ ÜGY GYORSABBAN TERJED, MINT A VÍRUS!”

A zenész saját, erre az alkalomra írott dalával osztotta meg a kihívást:
https://www.facebook.com/watch/?v=1389640034541199

A nemrég történt indulás óta pedig több kollégát is megszállt az ihlet: elsőként Hangácsi Márton írta meg a maga pozitív üzenetét.
https://www.facebook.com/watch/?v=207114833711201

Majd az elmúlt héten Agócs Márton (Aurevoir.) és Kemény Zsófi mutatta be az “elveszett fej”-et:

Szepesi Matyi (Konyha) pár nappal ezelőtt elindította a #Palackposta nevű "kihívást", aminek az a lényege, hogy írjunk és osszunk meg dalokat, amik a mostani rendkívüli (rendkívül szar) helyzet nélkül valószínűleg meg sem születnének. Az van, ami van. Hozzuk ki belőle a legjobbat! Köszönjük a kihívást, és szeretettel küldjük mindenkinek az "elveszett fej" című dalt! Lávjú! ❤️u.i.: kihívottjaink: Iván Vitáris és Franciska Terevcsik, Barna Hárs, Lorant Csorba, Barbara Schblchr, László Lukács, Mihók Fejér, Lili Kemény és mindenki, akinek van kedve csatlakozni! :)Szöveg: Kemény Zsófikétezertizenkilenc megborult telétbefőtt helyett raktuk el, a bőség idejénde ja vu, sakkmeccs a kádba’némafilm, hangokba mártvakétezertizenkilenc rövid kis telénotthon ülve megtaláltuk Kádár fejételveszett kétezerhétben,egy évtized telt keresésselnem kell elveszett fej, abból van sajátújra elveszítjük, vagy visszalopja magátígy már elmeséltünk mindent, ami nem volt,bár még jó ha hazudunk, de már az igaz a jobbmit jelent, hogy elveszett? hogy nem mi loptuk elhogyha valamit ellopunk, az nem az a fejmit jelent? mi az, hogy semmit?mit kapunk azért, hogy ennyit?Gyere és keressünk új fejeket, ha valamit elkezdünk, az új fejezetfordul a kocka, fordul gömb, új ez az éra, új felelősÚj kezek fognak új kezeket, a fele gonosz lesz és a fele hős,eltanulok és eltemetekde új szerelem és új felelet

Közzétette: Márton Agócs – 2020. március 20., péntek

Illetve a Meg Egy Cukorka frontembere is teljesítette a kihívást Keresem című újdonságával.
https://www.facebook.com/watch/?v=3875990475746256

Forrás, fotó: MMM Press & PRcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com