Önkormányzat 2019 – Demszky és Gyurcsány emberei térhetnek vissza Karácsony kabinetjébe

Demszky Gábor volt főpolgármester és a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc emberei  térhetnek vissza a Karácsony Gergely főpolgármester vezette önkormányzatba – mondta a Nézőpont Intézet elemzője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Tóth Erik hozzátette: a feltételezhető tanácsadók, főtanácsadók és hivatalvezetők sorában Demszky Gábor és Gyurcsány Ferenc mellett többek között olyan nevek bukkantak fel, mint Lamperth Mónika és Gál J. Zoltán MSZP-s politikusok és Batiz András volt kormányszóvivő. Megjegyezte: Kálmán Olgát, a DK budapesti főpolgármesteri előválasztáson indított jelöltjét a sajtófőnöki pozícióval kapcsolatban emlegették.

Az elemző szerint ezek a nevek elbizonytalaníthatják a szavazókat, mivel az ígért paradigmaváltás helyett a jelek szerint Karácsony Gergely olyanokkal dolgozik majd együtt, akik 2002 és 2010 között voltak meghatározóak, majd eltűntek a magyar közéletből.

Rámutatott: Karácsony Gergely korábban többször elhatárolódott a DK-tól és az MSZP-től, de mivel ezen pártok politikai támogatottságát is élvezve választották meg főpolgármesternek, feladata lett, hogy kádári politikát építsen. Vagyis minden támogató pártnak megfelelő pozíciókat kell juttatnia annak érdekében, hogy az ellenzéki együttműködés hosszú távon is fenntartható legyen – magyarázta.

Forrás: MTI.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárdcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com