A novemberi csökkenéssel együtt is éves eladási rekord felé tart a Volkswagen

Novemberben kevesebb autót értékesített a Volkswagen konszern, mint egy évvel korábban, de ezzel együtt is éves rekord felé tart eladásaival.

    A konszern pénteken publikált jelentése szerint világszerte 941 ezer autót értékesített novemberben, 5,4 százalékkal kevesebbet, mint 2017 novemberében.

A forgalomcsökkenést elsősorban az Egyesült Államokkal kirobbant kereskedelmi viszály miatt a kínai piacon bekövetkezett keresletcsökkenésre vezeti vissza a konszern. Kínában, legnagyobb piacán 7,3 százalékkal kevesebb, 399 ezer autót adott el novemberben a Volkswagen.

Európában 3,0 százalékkal csökkentek a Volkswagen eladásai novemberben, Németországban pedig 4,9 százalékkal. A legnagyobb csökkenés novemberben a konszern Audi márkájánál volt, 16,7 százalékos.

Januártól novemberig azonban 1,8 százalékkal 9,92 millióra emelkedett a Volkswagen konszern globális értékesítése, vagyis eladásai új éves rekord felé tartanak. Az Audi márka eladásai viszont az év már eltelt 11 hónapjában 2,4 százalékkal 1,66 millióra csökkentek.

Forrás: MTI

Fotó: pexels.com

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com